LinkedIn
Twitter
Facebook
FI / SE / EN /

Tietoturvallisuudesta vastaavat tietoturvapäällikkö ja tietosuojavastaava

Tietoturvallisuus on kaikkialla ja se tehdään yhdessä

Tietoturvallisuuden merkitys korostuu jatkuvasti ja tietohallinnon tehtäväkentässä siihen liittyvät asiat ovat näkyneet jo pitkään. Tietoturvallisuus ei ole kuitenkaan tietohallinnon vaan koko organisaation asia. Tietoturvallisuudessa on paljon teknisiä elementtejä, mutta merkittävimmät asiat ovat organisaation prosesseihin ja ihmisten toimintaan liittyviä. Tietohallinto voi olla tässä veturina tai katalyyttinä, mutta yksinään se ei tässä menesty.

Tietoturvallisuuden kehittämisen tärkeimpänä tavoitteena on tietoturvatietoisuuden parantaminen ja avainasemassa on koko organisaation laajuinen tietoisuuden nostaminen. Jotta tietoturvallisuus jalkautuu eri puolille organisaatiota, se edellyttää sen huomiointia kaikissa prosesseissa – henkilöstöhallinnosta tilojen hallintaan ja toimittaja yhteistyötön. Heikoin lenkki katkaisee ketjun – raskaimmatkaan palomuurit eivät auta, jos tietomurron saa tehtyä kävelemällä lähettämön työasemalle. Palomuuri ja pihaportti ovat aivan yhtä tärkeitä.

Tietoturvapäällikkö tai tietosuojavastaava ovat työtehtäviä, joiden määrä on pikkuhiljaa lisääntynyt. Usein ne hoidetaan oman työn ohessa, mutta me näemme yhä useammassa organisaatiossa dedikoituja työtehtäviä – tai kumppaneita.

Tietoturvapäällikön ja tietosuojavastaavan työssä ohjaavana rakenteena on tietoturvapolitiikka ja siihen liittyvät linjaukset ja pelisäännöt sekä työkalut. Jos näitä ei ole, työ alkaa näiden rakentamisella. Kun pelisäännöt ovat kunnossa, työ on kuin pelaajavalmentajalla: koordinaatiota, johtamista ja välillä kädestä pitäen auttamista sekä äidillistä huolenpitoa. Tietoturvallisuutta viedään suunnitelmallisesti ja jäntevästi eteenpäin varmistaen, että koko ajan säilyy tilannekuva ja tietoisuus eri asioiden tasosta ja teemoista sekä kehittämistarpeista.

Lataa opas

Lataa myös Tietosuoja-opas päättäjille - vinkkejä tietosuojasta huolehtimiseen, josta saat lisätietoa mm. tietosuoja-asetuksesta sekä tietosuojavastaavan valinnasta. Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään ja on täysin maksutonta.  

Tietosuojaopas

Lataa opas

 

TIETOTURVAPALVELUILLA VARMASTI OHITUSKAISTALLE

Tietoturvallisuudessa on tehtävää ja mietittävää organisaatiolle tarpeeksi, ilman että koordinoinnista ja operatiivisesta pyörittämisestä ottaa huolia itselleen. Me tarjoamme tietoturvapäällikkö ja tietosuojavastaava palveluita juuri siinä laajuudessa kuin haluat. Voimme ottaa koko homman omaan haltuun tai auttaa omaa tietosuojavastaavaa tekemään työnsä hyvin. Palvelussa hyödynnämme omia työkalujamme ja annamme ne myös asiakkaan käyttöön varmistaen, että kaikilla on tarvittava ymmärrys kokonaisuudesta.

Me tuomme tietoturvallisuuteen liittyvän asiantuntemuksen ja volyymietujen lisäksi mukaan myös ulkoisen toimijan objektiivisuuden ja jäntevyyden. Katselmointi, tilannepalaveri tai politiikan päivitys ei jää tekemättä sen vuoksi, että alkuvuosi on ollut niin kiireistä aikaa. Tekemistä ohjaa järjestelmä ja tiukka laadunhallinta ja asiakkaalle tämä näkyy säännöllisenä ja läpinäkyvänä kokonaisuutena ilman, että tietoturvallisuuden tasosta syntyy harhakuvaa. Me takaamme, että se kehittyy ja taso nousee, mutta vain jos myös sinä sitoudut siihen.

Tietoturvallisuutta et voi ulkoistaa, mutta jos haluat sen kehittämisen hyvään huomaan, olemme sinua varten.


Aiheeseen liittyviä hyödyllisiä artikkeleja:

Tietosuojavastaava - mitä sillä oikeasti tavoitellaan?

Tietosuoja on ollut mediassa paljon esillä viimeaikoina. Puhetta on ollut myös EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta ja direktiivistä, joiden yhteydessä putkahtaa esiin sanat henkilörekisteri ja tietosuojavastaava. Asetuksen ja direktiivin tarkoitus on parantaa koko Euroopan alueella luottamusta online-palveluihin ja varmistaa, että yritysten henkilörekistereitä käsitellään oikein ja että rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tietää mitä tietoja hänestä on kirjattu rekisteriin sekä kuka tietoja käyttää. Lisäksi henkilöllä on oikeus vaatia tietojensa siirtämistä toiseen rekisteriin tai poistamista. 

Lue lisää!

 
Yhteystiedot

Muutoksen luuri

Onko tietohallintosi muutoksen tarpeessa? Ota yhteyttä, niin etsimme juuri sinulle sopivat ratkaisut. Lue lisää!

Lähetä tarjouspyyntö

Lähetä tarjouspyyntö!

Tästä voit lähettää tarjouspyynnön palveluistamme.
Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Yritys

YRITYS

Net Man auttaa asiakasta muuttamaan tietohallinnon liiketoiminnan menestystekijäksi. Lue lisää!

^