LinkedIn
Twitter
Facebook
FI / SE / EN /

Tietohallintopäällikkö katsoo tulevaisuuteen

Tietohallinnon kipparina toimii tietohallintopäällikkö. Hän huolehtii operatiivisesta toiminnasta ja siitä, että tietohallinto menee oikeaan suuntaan. Pienemmässä organisaatiossa tietohallintopäällikkö vastaa suoraan toiminnasta yritysjohdolle – suuremmissa taustalla voi olla vielä erikseen tietohallintojohtaja.

Tietohallintopäällikkö ei ole tekninen asiantuntija vaan kokonaisuuksia ymmärtävä organisaattori, joka pitelee lukemattomia naruja käsissään. Menestyksen avaimet syntyvät suunnitelmallisuudesta ja hyvästä yhteistyöstä liiketoiminnan kanssa. Tietohallintopäällikkö vastaa tietohallinnon toiminnasta ja huolehtii, että kaikki kokonaisuuteen liittyvät tekijät ponnistelevat kohti yhteistä päämäärää. Osin työ on aitoa tietohallinnon johtamista, mutta iso osa siitä on rutiineja ja välttämätöntä puurtamista. Ne asiat, jotka eivät ole kenenkään vastuulla ovat tietohallintopäällikön vastuulla.

Tietohallintopäällikön tulee nimensä mukaisesti tietää – tietohallintopäällikkötyössä korostuu tiedonhallinta. Jos tietoa ei ole saatavilla tai sitä on vaikeaa hallita, on tehtävässä menestyminen haastavaa. Tällöin johtaminen on pyristelyä reaktiivisten asioiden parissa, ilman että kokonaiskuva on hallussa, saati että sen pystyisi helposti heijastamaan yritysjohdolle.

Tietohallintopäällikkö voi organisaatiosta riippuen vastata ns. yleisestä tietohallinnosta ja business IT:stä eli sovellusympäristöstä tai jälkimmäinen on annettu esim. Business IT Managerin tai tietohallintojohtajan vastuulle.

Tietohallintopäällikön työnkuva ja fokus on myös peili tietohallinnon kypsyyteen – mikäli päivän täyttävät infraongelmien ja tietohallinnon palveluiden prosessihaasteet, ollaan tietohallinnossa alkutekijöissä. Jos fokuksena ovat liiketoiminnan kehittämisen seurauksena syntyvät haasteet, maksaa palkkaa tietohallinnoltaan kypsempi organisaatio.

Kypsyystason kehittämisessä tietohallintopäällikkö on avainasemassa.

TIETOHALLINTOPÄÄLLIKKÖ JA TYÖKALUT PALVELUNA

Me tarjoamme tietohallintopäällikön palveluna. Saat valmiit tietohallintopäällikkötyön prosessit, tehokkaaseen ja hallittuun tekemiseen vaadittavat työkalut ja lisäksi kokeneen tietohallintopäällikkötiimin huolehtimaan tietohallinnon operatiivisesta johtamisesta. Tietohallintopäällikkö on aina nimetty, mutta takana on tiimi. Tehtäviä jaetaan toisille tietohallintopäälliköille ja osa pienistä, mutta tärkeistä rutiineista hoidetaan tietohallinnon assistentin avulla paljon paremmin ja tehokkaammin kuin tietohallintopäällikkö kykenisi ne hoitamaan. Volyymietuja moniasiakasympäristöstä löytyy.

Palvelussa keskeisessä roolissa on läpinäkyvyys ja suunnitelmallisuus – pitkälle kehitetyn palvelun avulla varmistamme, että tietohallinto on ymmärrettävä kokonaisuus myös yritysjohdolle ja tietoa siitä on helposti saatavilla. Kokonaisuuteen liittyviin hallintajärjestelmiin on läpinäkyvyys ja hyödyntämismahdollisuus myös tietohallinnon sisäisillä ja ulkoisilla sidosryhmillä – kaikki katselevat samaa kuvaa reaaliajassa.

Palvelu on erinomainen vaihtoehto organisaatiolle, joka haluaa keskittyä tulosten tekemiseen – ei tietohallinnon rakentamiseen. Se voi auttaa omaa tietohallintopäällikköä tai huolehtia kokonaisuudesta itsenäisesti. Kustannustehokkuus syntyy valmiista prosesseista, työkaluista ja oikeisiin asioihin keskittymisestä. Kokemus ja syvällä palvelun rakenteissa oleva suunnitelmallisuus varmistavat asian.

Kone on valmis – aletaan töihin.


Aiheeseen liittyviä hyödyllisiä artikkeleja:

Tietohallintopäällikön monet kasvot

Tietohallintopäällikkö on erikoinen tehtävä. Tähän tehtävään pätevöidytään ja kasvetaan monenlaisilla taustoilla, mutta myös se, mitä tietohallintopäälliköltä odotetaan, vaihtelee organisaatioittain. Tietohallintopäällikön tehtävänkuva kertoo paljon organisaation tietohallinnon kypsyydestä – myös tehtävänkuvan puuttuminen. Tietohallinto, jonka suurimmat murheet ja kehittämisen painopisteet ovat infrastruktuurissa ja järjestelmien toiminnassa on kypsyydeltään matala ja vastaavasti toisessa ääripäässä on liiketoimintaprosessien kehittämiseen ja tukemiseen keskittyvä toiminto. 

Lue lisää!

 
Yhteystiedot

Muutoksen luuri

Onko tietohallintosi muutoksen tarpeessa? Ota yhteyttä, niin etsimme juuri sinulle sopivat ratkaisut. Lue lisää!

Lähetä tarjouspyyntö

Lähetä tarjouspyyntö!

Tästä voit lähettää tarjouspyynnön palveluistamme.
Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Yritys

YRITYS

Net Man auttaa asiakasta muuttamaan tietohallinnon liiketoiminnan menestystekijäksi. Lue lisää!

^