LinkedIn
Twitter
Facebook
FI / SE / EN /

IT-projektit ja projektipäällikkö

Kehittämisen tärkein työkalu

Legendaariset IT-projektit. Suuria päämääriä, paljon melua, valtavaa intoa, pikainen suunnitelma ja äkkiä työhön. Odottamattomia ongelmia, aikataulun siirtymisiä, ennakoimattomia kustannuksia ja tavoitteen muuttuminen ja lopulta toteutuminen, kun alkuperäinen päämäärää on jo unohtunut. Toivottavasti ei.

IT-projektit ovat tietohallinnon kehittämisen työkalu, mutta niihin liittyy aina haasteita. Aivan kuten projekteissa yleensä – lähdössä tulee olla tavoite, siihen pääsemiseksi tulee tehdä suunnitelma ja aikataulu. IT-projektilla tulee olla päällikkö, siihen tulee olla käytettävissä tarvittavat resurssit ja eteneminen pitää tapahtua vaiheittain suunnitelman mukaisesti. Mitä suurempi projekti, sitä enemmän mietittävää löytyy – projektilla on riskejä, siihen liittyen pitää tiedottaa ja kenties ohjausryhmäkin voi olla oleellinen.

Projektipäällikkötyö on vaativa tehtävä. Koordinointikyky, suunnitelmallisuus, kokonaisuuksien ymmärtäminen, kommunikointitaidot, vastuullisuus, eikä viidennestä aististakaan ole haittaa. Hyvä projektipäällikkö on IT-projektien toteuttamisen avaintekijä, mutta merkittävin resurssien käyttö on kuitenkin teknistä toteuttamista ja tehtävät ovat paikoin hyvin haastavia ja marginaalit pieniä. Teknisen tekemisen taso voi olla erityisen kovaa osaamista tai vaihtoehtoisesti rutiiniluontoisia asioita – joskus jälkimmäinen on suurempi haaste, kun massaa on paljon.

IT-projekteissa haasteena on pystyä sitomaan projektiin erilaista asiantuntemusta ja toisaalta riittävästi resursseja paikoin hyvinkin kapealle aikavälillä. Projekti ei myöskään pysäytä tietohallinnon muita palveluja – niiden on toimittava, vaikka projektit olisivat kuinka tärkeitä.

TEHOKKUUTTA JA VARMUUTTA NETMANILTA

IT-projektit ovat yleisin palvelun käyttöön liittyvä kokonaisuus. Teknisiin projekteihin kuuluu aina projektipäällikkö ja toteuttamisen resurssit. Usein niissä on mukana myös asiakkaan ja kolmansien osapuolten resursseja, mutta vastuut ovat kuitenkin selvät. Sovellusten käyttöönottoprojekteissa asiakkaan resurssit ovat toteuttamisessa avainasemassa ja me olemme puhtaasti projektipäällikön, ohjaajan tai valvojan roolissa.

IT-projektit toteutetaan tarkoituksen mukaisella ohjausmallilla – pienemmissä riittää hyvin kevyt hallinta ja vaikeimmat tehdään hyödyntäen laajimpia projektien hallinnan elementtejä. IT-projektit elävät ja joskus sisältöä joudutaan suunnittelun edetessä muuttamaan alkuperäisiin tavoitteisiin nähden oleellisten lähtötietojen muuttuessa tai tarkentuessa. Suunnittelun jälkeen alkaa toteuttaminen ja projekti viedään hallitusti ja varmasti maaliin. Onnistuminen ei ole sattumaa, mitään muita vaihtoehtoja ei ole edes tarjolla.

IT-projekteja tekee erillinen projektitiimi, jonka avulla varmistamme projektien mahdollisimman pienen häiriön muille palveluille. Joskus suuremmissa projekteissa resursseja lainataan myös muista palvelutiimeistä ja näin hyvinkin suuriin resurssien käyttöpiikkeihin voidaan vastata. Projektit viedään maaliin. Aina.

Yhteystiedot

Muutoksen luuri

Onko tietohallintosi muutoksen tarpeessa? Ota yhteyttä, niin etsimme juuri sinulle sopivat ratkaisut. Lue lisää!

Lähetä tarjouspyyntö

Lähetä tarjouspyyntö!

Tästä voit lähettää tarjouspyynnön palveluistamme.
Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Yritys

YRITYS

Net Man auttaa asiakasta muuttamaan tietohallinnon liiketoiminnan menestystekijäksi. Lue lisää!

^