LinkedIn
Twitter
Facebook
FI / SE / EN /

Anette Siili

sahkoposti(at)sahkoposti.fi

Blogin kirjoittaja Anette toimii Net Man Oy:ssä markkinoinnin suunnittelijana. Hän on kiinnostunut erilaisista median muodoista ja kulttuurista. Vapaa-aikanansa hän viettää perheen parissa ja unelmoi matkustamisesta. Toisinaan unelmat toteutuvat. 

MIKÄ ON KIRJOITUKSIA VIRTUAALIMUISTIIN?

Kirjoituksia virtuaalimuistiin on blogi, jossa katsomme tulevaisuuden tietohallintoon, estämme vaaroja ja viruksia sekä opastamme eteenpäin käyttöjärjestelmien ja laitteistojen loputtomassa viidakossa. Tervetuloa mukaan lukemaan IT-alan ajankohtaisista asioista! Viimeisimmät kirjoitukset

Digitalisaatio iskee läpi yhteiskunnan rakenteiden ja nopeus, millä me tänään muutumme, on suurempi kuin se on ollut koskaan…

Sovellusstrategia on organisaation pitkäntähtäimen pelisuunnitelma erilaisten järjestelmien ja ohjelmistojen rooleista ja…

Julkistimme CIO 2017 -tapahtumassa Digitalisaatio Uskallus -palkinnon voittajan. Tässä tulee voittajan tarina. Käy lukemassa…

Katso kaikki

Sovellustenhallinta digitalisoi liiketoiminnan

Tietohallinnon tehtävä on tukea liiketoimintaa. Käytännössä tämä konkretisoituu sovellusten ja erilaisten järjestelmien kautta, jotka ovat työkaluja liiketoiminnan eri osa-alueilla. Näiden määrä lisääntyy jatkuvasti digitalisoituvassa liiketoiminnassa ja samalla merkitys kokonaisuuden hallintaan kasvaa.

Käy lukemassa täältä miten voimme auttaa sovellusten hallinnan kanssa!


Jurvalainen huonekaluyritys nosti itsensä takaisin maailmankartalle digitalisaation avulla ja tuplasi liikevoittonsa

5.5.2017

Digitalisaatio Uskallus -palkinnon voittaja: 
Hakola Huonekalu Oy:n luova johtaja Annaleena Hämäläinen.

Digitalisaatio Uskallus -palkinnon voittaja Annaleena Hämäläinen, Hakola Huonekalu Oy

Julkistimme 26.4. CIO 2017 -tapahtumassa, Helsingin Hotel Clarionissa Digitalisaatio Uskallus -palkinnon voittajan. Voittajaksi olimme valinneet yhteistyössä Tivin kanssa Hakola Huonekalu Oy:n. (Katso video julkistamisesta tämän blogikirjoituksen lopusta.)

Miksi tämä Jurvalainen huonekaluyritys oli mielestämme palkintonsa ansainnut?

Hakola Huonekalu Oy on perheyritys, jonka juuret lähtevät yli 50 vuoden takaa vuodesta 1963. Tuolloin oltiin vielä kaukana digitalisaatiosta. Silloin Eero Hakola laittoi lehmänsä myyntiin ja muutti navetan verstaaksi. Huonekalujen valmistaminen käsityönä Jurvasta käsin sai alkunsa.

Vuonna 1993 Eeron poika Jari Hakola otti ohjat ja jatkoi isänsä polkuja pitkin perustamalla Hakola Huonekalu Oy:n Jurvaan vuonna 1993. Huonekaluja myytiin huonekalukauppohin suoraan Hakolalta. Siirryttiin 2000-luvulle ja äkkisältään huonekalukaupat olivatkin isoja ketjuja joiden myynnissä olevat huonekalut ostettiin ulkomailta halvalla. Halpasohvat olivat kuluttajien mieleen kun lama iski 2009. Käsityönä tehdyt sohvat miellettiin liian kalliiksi eikä Hakolan sohvat enää menneet kaupaksi. Vuonna 2014 Jari Hakola miettii yrityksensä lopettamista tai sen myymistä. Työpäivät venyivät liian pitkiksi ja kaikki näytti lohduttomalta. 

Vanhaan toimintamalliin tarvittiin muutos 

Tarinan suunta yllättäen kääntyikin kun Jari päätti ottaa remmiin mukaan oman tyttärensä, Annaleena Hämäläisen. Annaleenasta tuli Hakola Oy:n luova johtaja. Hän päätti kyseenalaistaa kaiken ja kysyä miksi asioita tehdään niinkuin niitä tehdään. Sen jälkeen yrityksen toimintamalli muuttui.

Päätettiin avata verkkokauppa ja siirtää myynti verkkoon. Koko mallisto uudistettiin niin, että enää ei ollut myynnissä vain sohvia vaan koko kodin huonekaluja. Markkinoinnissa käytettiin ihania tarinoita kolmen sukupolven rakkaudesta käsityönä tehtyihin huonekaluihin. Verkkokauppaan alkoi virtaamaan kävijöitä, erityisesti erilaisten sisustusblogien kautta, joita markkinointisuunnitelmassa hyödynnettiin. Verkkokaupassa asiakas pystyi itse kokoamaan mieleisensä sohvan ja tilaamaan kangasnäytteen. Kun tarina oli kerrottu verkkoon, asiakkaat alkoivat uskomaan yritykseen. Työpaikat pelastuivat - suuri osa työntekijöistä on ollut koko elämänsä Hakolalla töissä. Nyt toimintaa on jopa kuudessa eri maassa.

Perustelut voittajalle palkinnosta:

”Yritys on murtanut perinteisen huonekalukaupan raja-aidat, säännöt ja olettamukset. Rohkealla ja taitavalla johtamisella se on digitalisoinut liiketoiminnan markkinoinnista, tuotevalintaan ja kauppaan. Se on mukauttanut toimintaansa digitalisaation vaatimuksia vastaavaksi ja käyttänyt taitavasti pienelle yritykselle saatavilla olevaa teknologiaa hyväksi. 

Yli 50 vuotta vanha, kolmessa polvessa toiminut yritys on tänään nuorempi ja vahvempi kuin koskaan. Jurvassa tehdään edelleen maailman parhaita huonekaluja ja digitalisaatio uskalluksen ansiosta asiakkaat ympäri maailman niitä tänään ostavat - enemmän kuin koskaan aikaisemmin."

Voittaja sai valita kohteen, johon 3000€ palkinto lahjoitettaisiin lasten ja nuorten digitalisaatiotaitojen kehittämiseen. Hakola Oy päätti lahjoittaa voiton Jurvan ala-asteelle, tietokonehankintoja varten.

Annaleena kommentoi palkintoa:

”Oli suuri kunnianosoitus saada Digitalisaatio Uskallus -palkinto. Meidän kohdalla digitalisaatio on ollut todella konkreettista, se on käytännössä pelastanut yrityksemme. Tämän päivän helppokäyttöisillä digityökaluilla pystyimme itse rakentamaan verkkokaupan tuotteillemme, pystyimme siirtyä pelkästä huonekalujen valmistajasta jälleenmyyjäksi. Nykyään myymme verkkokauppamme kautta lähes kaikki tuotteemme ja olemme saaneet liikevaihtomme selkeään kasvuun.”

Käy kurkkaamassa miltä Hakolan verkkokauppa näyttää ja lue samalla lisää perheen tarinasta: 

www.hakola.fi

Alla video julkistamistilaisuudesta 


Osallistu keskusteluun


Jätä oma kommenttisi

Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen.

 
 
Referenssit

PALVELUT

Net Man on asiantuntija, joka auttaa kehittämään, johtamaan ja tehostamaan tietohallintoasi. Lue lisää!

Yritys

YRITYS

Net Man auttaa asiakasta muuttamaan tietohallinnon liiketoiminnan menestystekijäksi. Lue lisää!

Yhteystiedot

YHTEYSTIEDOT

Kaikki yhteystietomme löydät täältä.

^